Hlavní obsah
Článek

Bývalá rosnička Romana Jákl Vítová (46) málem zešílela, když uviděla, že její v květnu minulého roku narozená dcera Elisa a čtyřletá Sofie kameny roztřískaly skleněnou výplň terasy jejich domu. „Opravdu hrozilo, že se mohly ošklivě zranit,“ děsí se kráska.

„Hrály si s kameny na terase, která má celoskleněné zábradlí, a Elinka jednu celou výplň rozbila. Naštěstí díky ochranným fóliím, kterými máme celou venkovní terasu zabezpečenou, vyvázly obě bez poranění,“ oddychla si PR manažerka. Sklo zabezpečené fólií se sice rozbije, ale udrží střepy pohromadě, takže nikoho nemohou zranit. Své o tom ví i tatínek holčiček Petr Jákl, režisér Kajínka a bývalý kaskadér. I on si se sklem užil hodně.

„Sám bych fólii uvítal, když jsem jako malý kluk při honičce se sestrou proskočil skleněnými dveřmi a byl jsem celý pořezaný." vzpomíná na své dětství úspěšný producent. Ten se rozhodl uspořádat akci Praha dětem, při které chce děti a rodiče učit prevenci, jak se chránit před úrazy. A Petrova osobní zkušenost s rozbitým sklem napomohla k tomu, aby zapojil do projektu i Českou asociaci dovozců okenních fólií

„Největším impulsem zorganizovat tyto dětsko-bezpečnostní dny je fakt, že jsem se stal otcem. Člověk tak začne o mnoha věcech přemýšlet jinak,“ přiznává. Z projektu je nadšená i jeho manželka Romana. „Myslím, že spousta rodičů zapomíná na jednoduché věci, jako jsou třeba bezpečnostní helmy, které jsou vhodné nejen na kolo a brusle, ale pro menší děti, i na dětské prolézačky. Taky se zapomíná na pravidlo, že tramvaj má na přechodu pro chodce přednost,“ varuje půvabná dvojnásobná maminka.

Druhý ročník akce Praha dětem začne na Václavském náměstí v neděli 30. září ve dvanáct hodin a bude pokračovat až do půl šesté. Pro děti i rodiče bude připraven bohatý program, během kterého vystoupí například skupina Maxim Turbulenc, Kroky Michala Davida, Vlasta Horváth s kapelou, Taneční škola BDS Academy či známí sportovci. Součástí akce budou i různé dětské atrakce, zvířátka ze ZOO, soutěže o ceny, autogramiády, dopravní hřiště, k vidění budou ukázky hasičů, záchranářů a policie. Nedílnou součástí akce pak bude i sponzorská podpora ve prospěch Jedličkova ústavu, dětských domovů, nadací či spolků.

Reklama

Další články

Načítám