Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Projekt skladatele a hudebníka, který vystupuje pod uměleckým jménem SunAlchemy míří do Londýna. Muzikant, jenž dal o svých kvalitách vědět před lety, když se svou tehdejší kapelou Public Relations vyhrál celoevropskou soutěž „Zahrajte si s Metallicou“ a vystupoval nejen po boku této slavné kapely, ale i třeba Megadeath či Slayer, dostal další příležitost udělat díru do světa. Producenti legendárního nahrávacího studia Abbey Road, kde nahrávali svá nejlepší alba legendy světové hudby jako například The Beatles, Pink Floyd, U2, Oasis nebo Lady Gaga, totiž dali SunAlchemy jako prvnímu českému skladateli zelenou a na začátku listopadu míří do Londýna nahrávat zde své debutové album Free Spirit 2012: The Earth Without Art is Ehh!.

Cesta do Abbey Road nebyla pro SunAlchemy snadnou záležitostí. Stojí za ním prý tvrdá dřina, velké sebezapření a hlavně neuvěřitelný hudební vývoj. V listopadu roku 2011 se seznámil se svým současným manažerem Janem Němcem, který jeho kariéře dal naprosto jiný směr a hlavně výšku.

„V listopadu roku 2011 jsem se potkal s člověkem, který v mém snažení viděl smysl, jako producent se mě ujal, pomohl mi zprofesionalizovat projekt SunAlchemy. Díky jemu vzniklo první oficiální album FREE SPIRIT 2012: The Art Without Art Is EHH! Za jeho laskavé podpory vznikla i LIVE! show. Jak už říká sám název, vydali jsme se na boj s podprůměrností, průměrností a vším špatným na tomhle světě. Je to válka. Ne každou bitvu vyhráváme, ale válka není u konce. Nenechte si vzít své sny,“ říká na rovinu SunAlchemy, který se bude mít v Londýně jako v bavlnce. Dostal ho na starost totiž jeden z nejlepších hudebních producentů světa.

„Byl jsem úplně v šoku, když jsem se dozvěděl, s kým budu mít tu čest spolupracovat. Sam Okell je zvukový mistr, který je podepsán pod takovými díly jako je poslední deska Nightwish, filmová hudba k Pánu prstenů, Harry Potter a také například desky Paula McCartneyho,“ vysvětluje své nadšení rodák z Česka, který má šanci prorazit nejen pár desítek kilometrů za hranicemi, ale po celém světě.

Související témata:
Abbey Road

Reklama

Další články

Načítám