Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jitka Smutná končí v seriálu Cesty domů. Scenáristé se po dvou a půl letech rozhodli Jitku alias Lídu Bernátovou v seriálu nechat zemřít. Naposledy se na televizní obrazovce objeví ve středu.

Herci a kolegové si pro Jitku na rozloučenou připravili pořádný mejdan, který se jim před samotnou herečkou podařilo dokonale utajit. Když se Jitka převlékala a nechala nalíčit na další scénu, v níž se vrací ze slavnostní večeře, byla překvapená, když na ni na place čekali všichni s gratulacemi a kyticemi.

S Jitkou se rozloučili i oba režiséři Jaromír Polišenský a Jiří Adamec (76). „Milá Jitko, přání každého herce je zahrát svou roli tak, aby když ta postava ze seriálu odejde, lidi byli smutní. A to se tobě podařilo. Myslím, že diváci po tobě budou plakat. Měli tě rádi, doufám, že tak, jako jsme tě měli a pořád máme rádi my. Budeš nám tu moc chybět,“ řekl Jiří Adamec a všechny dojal k slzám.

„Na natáčení Cest domů jsem za dva a půl roku potkala spoustu nových a zajímavých lidí a navázala přátelství, která přetrvají, i když už nebudu Lídou Bernátovou. Děkuju za ně. A divákům děkuju za přízeň. Až ze sebe setřesu Lídu, ještě se uvidíme,“ řekla Jitka Smutná.

„Nepotkávat tu Jitku Smutnou pro mě bude hodně nezvyklé,“ říká její seriálová dcera Petra Horváthová. „Znám ji už od prvního ročníku mých studií na DAMU, byla jsem moc ráda, že můžu hrát její dceru, hodně jsem se od ní herecky naučila. Jitka je úžasná, plná entuziasmu, odvážná, vtipná, dodávala mi energii,“ dodala Petra.

„S Jitkou se znám spoustu let, vážím si jí jako herečky i jako člověka. Znají se i naše rodiny, přesto k ní pořád cítím velký respekt a obdiv. Líbí se mi její názory a postoj, ale i smysl pro humor, je skvělá do party. Tak jako je Lída duší Bernátovic vily, Jitka je duší Cest domů. Proto je nám všem upřímně líto, že odchází. Když jsme to našli ve scénáři, vůbec jsme tomu nevěřili. Měli jsme pocit, že Jitka je věčná,“ dodala Tereza Kostková (47).

Reklama

Další články

Načítám