Hlavní obsah
Famous
Článek

Dnes je jedním z nejslavnějších stoupenců scientologické církve. V pubertě se však Tom Cruise (61) chtěl stát katolickým knězem. Dva roky navštěvoval seminář, než podlehl ďáblově pokušení a ukradl alkohol. Po dopadení byl ze semináře vyloučen a zbaven možnosti stát se duchovním.

Na Cruise tuhle historku vyzradil jeho bývalý spolužák Shane Dempler. Ten vzpomínal, jak se s hollywoodským hercem coby teenagerem vloupal do místnosti s alkoholem. „Já jsem mu hodil asi šest lahví, většina se rozbila, ale dvě jsme dokázali odnést a skrýt v nedalekém lesíku. Kněží na to nepřišli, dokud náš lup neobjevili jiní kluci a nevypili nám to. Opili se, byli chyceni a prozradili nás. Škola napsala dopisy našim rodičům, že nás měli rádi, ale byli by raději, kdybychom se už nevraceli. Tak nás vyhodili,“ tvrdí Dempler, jenž s Cruisem navštěvoval kněžský seminář St. Francis v Cincinnati v letech 1976 a 1977.

Listu New York Daily News také tvrdil, že byl Tom velmi zapálený a o kněžství hodně stál. „Byl velmi silně věřící katolík. Byli jsme na mši, strávili čas v kapli a užívali si vyprávění příběhů od kněží. Tak nás napadlo, že mají kněží úžasný život a moc jsme o takový život stáli. Ale pravda je, že jsme tehdy byli příliš mladí, abychom dokázali učinit rozumné rozhodnutí,“ dodal Dempler.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám