Hlavní obsah
Článek

Bývalý přítel modelky Agáty Hanychové (38) Mirek Dopita je podle soudu vinen v případu loupeže fotoaparátu. Soudce z Karlových Varů mu udělil trest z nejmírnějších. Šest měsíců nesmí spáchat úmyslný trestný čin, jinak půjde znovu před justici. „Vzdávám se práva odvolání,“ svěřil Super.cz Dopita, který byl s rozsudkem spokojený. Ve vězení totiž mohl bručet i deset let.

K události došlo v červenci na karlovarském filmovém festivalu. Dopita tvrdil, že amatérskému fotografovi Lukáši M., jenž měl jeho expřítelkyni Agátu Hanychovou fotit v nelichotivých pozicích, chtěl fotoaparát vrátit po vymazání inkriminovaných snímků na policii. Tomu ale soud neuvěřil. Naopak prokázal, že poškozeného zmlátil, když pustil devět jeho ran pěstí muži z kamerového záznamu.

„Poškozený porušil právo Agáty Hanychové na soukromí, nejednal v souladu s Listinou základních práv a svobod. Na druhou stranu, když pořídil snímky slečny Hanychové a o ty jej obžalovaný připravil, bylo porušeno jeho vlastnické právo,“ sdělil soudce. Ten upustil od potrestání, ale ustanovil nad Dopitou dohled. Když půl roku neudělá žádný průšvih, bude mít pokoj.

Zmocněnec poškozeného byl výsledkem zklamán a uvedl, že podá žalobu na ochranu osobnosti. Soud totiž uvedl, že poškozený neprokázal újmu ve výši přes dvě stě tisíc korun, které po Dopitovi požadoval, a odkázal ho na občanskoprávní řízení.

K soudu dorazila jako svědkyně i sama Agáta Hanychová. Vypadala unaveně a nikdo by v ní nepoznal slavnou modelku. Nic si nepamatovala a soudce jí nevyhověl, aby jejímu výslechu nebyla přítomna veřejnost.

„Nic to se mnou nedělalo, že tu byla. Nechci se k ní vyjadřovat, jen vím, že lže, když tvrdí, že o syna nejevím zájem. Měl jsem ho zrovna ve středu celé odpoledne, kdy do televize smutně vykládala, jak jsem ho už dlouho neviděl. Nevycházela mi vstříc. Ale chci se s ní ohledně syna domluvit jako dospělý člověk, ne přes média. A doufám, že i ona se bude chovat normálně,“ dodal Dopita, kterému kamarádi na večer připravili mohutnou oslavu.

Reklama

Další články

Načítám