Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kult krásy a štíhlosti se na nás valí ze všech stran, a tak není divu, že se mu chtějí přiblížit i ženy z odlehlejších částí planety a nebo ty méně movité. Právě ty pak většinou mávnou rukou nad hrozícími riziky a vyberou si některou z neoficiálních klinik plastické chirurgie, kde jsou zákroky několikanásobně levnější. Výsledky jsou ale mnohdy žalostné. Jako například u Mexičanky Carmely Estrely, které jedna taková operace zničila život.

Místo domnělého kolagenu jí totiž pokoutní lékaři a sestry do těla vpravili směs minerálního oleje a jiných tekutin, kterou její tělo nepřijalo. Dnes jsou její hýždě samá jizva a kůže je barevně nerovnoměrná. Ženě se obtížně sedí i chodí a téměř v jednom kuse musí chodit obvázaná. S obvazy jí pomáhají její dvě dcery a matka.

Estrela přitom zdaleka není jediná Mexičanka, která naletěla a dnes se musí potýkat nejen s estetickými, ale především se zdravotními komplikacemi.

Reklama

Další články

Načítám