Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Podivným způsobem se rozhodl časopis Numéro bojovat s tolik diskutovaným kultem extrémně štíhlých modelek. Jeho japonská verze otiskla snímky americké topmodelky Karlie Kloss (20), jež se opakovaně dostala pod palbu kritiky kvůli své vyzáblé postavě. Místo toho, aby se tvůrci časopisu rozhodli pro nafocení modelky s ženskými křivkami, raději Karlie Kloss vyretušovali její zřetelně viditelná žebra.

Autorem černobílých fotek laděných do sexy ‚latexového fetiše’ je Greg Kadel. Ten svou práci odvedl nepochybně skvěle, ale Karlie se v říjnovém vydání časopisu přesto objeví upravená ve Photoshopu. Důvodem je možná i vlna pohoršení nad jejími snímky z prosincového italského Vogue, kde se Kloss nechala zvěčnit zcela nahá. Její 180 centimetrů vysoká hubená postava se okamžitě stala hitem na stránkách, kde si lidé trpící poruchou příjmu potravy (anorexií či bulimií) předávají tipy, jak ještě víc zhubnout.

Časopis Vogue byl kvůli propagaci vychrtlých modelek kritizován a redakce následně učinila prohlášení, v němž přislíbila, že bude dávat přednost zdravě vypadajícím modelkám.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám