Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Agáta Hanychová (38) se ve čtvrtek dostavila do Karlových Varů k soudu, který projednává trestný čin loupeže, z něhož je obžalován její expřítel Mirek Dopita. Zatímco sportovec vypadal jako elegán z mafiánských filmů, Agáta nepůsobila vůbec sebejistě a na ulici byste si ji spletli s každou druhou dívkou.

„Nevím, jak to dopadne a už to neřeším. Jsem psychicky připravený na všechno, rozebíral jsem to ze všech stran úplně do podrobností. Je mi líto, co se stalo, ale nemyslím si, že bych byl nějaký grázl, který by si zasloužil jít do basy,“ řekl Super.cz exkluzivně před jednáním Dopita.

Toho uzavírka silnice do Varů, objížďka, dopravní zácpa a bloudění po okreskách zpozdily natolik, že mu málem hrozila padesátitisícová pokuta. Nakonec však dorazil v pohodě a jinak drsný a přísný soudce Mgr. Jan Hostaš se na něj nehněval.

Po výslechu údajně poškozeného Lukáše M., jehož měl v červenci Dopita párkrát lísknout za to, že fotil Agátě Hanychové intimní partie, a následně mu zabavit fotoaparát, který chtěl odevzdat na policii, svědčili i taxikář nebo novináři. Pak nastoupila Agáta. Do jednací síně vplula tiše jak myška a soudce odzbrojila hned svými prvními slovy, v kterých nelogicky žádala, aby byl její výslech uzavřený. Asi věděla, že zrovna není ve své kůži.

„V žádném případě. Není ohrožena mravnost, veřejnost má právo být přítomna,“ shodil její námitku ze stolu. „Vůbec na nic si nepamatuju,“ reagovala. Muž v taláru s ní však měl trpělivost a postupně z ní dostal, jak rozkousla paměťovou kartu, na které měly být její nelichotivé fotky, nebo jak prosila poškozeného, aby ji nefotil na akci s předbleskem. To vesměs svědci nepotvrdili.

Na expřítele Dopitu, kterého vyměnila za Jakuba Prachaře, se během své výpovědi ani jednou nepodívala. Zato on ji sledoval přísným ostřížím zrakem a nespustil z ní oči ani na okamžik. V jeho pohledu byla cítit tichá výčitka za to, že ho odkopla kvůli novému muži. To Hanychová opakovaně odmítla. U soudu ale nechtěla novinářům nic říci a okamžitě odjela pryč z města.

Z jednoho svědectví ale vyplynulo, že prý chtěl Lukáš M. na festivalu nafotit nějakou celebritu v šokující situaci a pak se snímky dál obchodovat. Zda soud tvrzení svědků uvěří, ukáže až další jednání, které podrobně sledujeme.

Reklama

Další články

Načítám