Hlavní obsah
Článek

Když jsme vyzpovídali herce Ivana Trojana hned poté, co obdržel cenu Český lev za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, netušili jsme, co se bude dít dál. Proto jsme se úplně zapomněli zeptat, jak bude slavit.

No, to že se zpije pod obraz, bude se na vegetariánském rautu cpát donesenou pizzou a do toho objímat a líbat cizí ženy, by nám asi stejně ženatý otec čtyř synů neřekl. Zvlášť když vyznává rodinné hodnoty, jak nám sám vyprávěl.

Trojana velmi potěšilo, že svého pátého lva dostal právě za detektivku Ve stínu, která se odehrává v 50. letech. "S nespravedlností a lží je zapotřebí bojovat. A čím nás bude víc, tím to bude lepší a snazší," uvedl herec. Při tématu filmu myslel hlavně na děti, které už si nedokáží představit, jak vypadal komunistický režim v oné době.

"Proto jsem i své dva nejstarší syny vzal na premiéru. Je jim dvanáct a třináct a domnívám se, že s odstupem tolika let je pro ně nepochopitelné uvědomit si, v jaké době jsme žili. A díky tomuto filmu to pochopili a chápou. Ale je to také tím, jací s mojí ženou Klárou jsme a jak je vychováváme," upřesnil.

"Vedeme syny k tomu, aby mluvili pravdu, aby pozdravili a poděkovali, když něco dostanou. Snažíme se vést je osobním příkladem. Také skromnost a pokora jsou termíny, které často říkám ve svých proslovech," usmíval se s tím, že starší synové už začínají být v pubertě, takže občas zahlédne, jak dávají oči v sloup. Jak se asi kluci tvářili, když viděli tatínkovy fotky z mejdanu, si snad ani nechceme představovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám