Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Iveta Bartošová (†48) může pomalu rozloupnout další oříšek pro Popelku a chystat konečně svatební šaty na velký den se svým milým Josefem Rychtářem (65). Toho i přes jeho protesty a touhu milovat manželku Darinu Rychtářovou (66) až do smrti pražský Krajský soud definitivně rozvedl. A důkazy pro to byly víc než překvapivé.

I když si mnozí příznivci Ivety mysleli, že její druh už je dávno volný, opak byl pravdou. Přes rozhodnutí soudu první instance, který manželství Rychtářových bez potíží rozvedl, se říčanský podnikatel odvolal s tím, že svou manželku dále miluje a chce po jejím boku zestárnout.

Na středeční jednání však nepřišel. Poslal jen dopis, že je nemocný. Senát omluvu nepřijal a rozhodl se rozvést manželství i v jeho nepřítomnosti. „Rozhodnutí je nevratné, není proti němu odvolání. Soud dospěl k názoru, že manželství neplní již v žádném směru svou funkci, manželé spolu již rok nežijí a když se kontaktují, jejich setkání jsou vyhrocená. Svou vypovídající hodnotu mají i předložené fotografie z údajného napadení žalující strany stranou žalovanou, které se zdají být věrohodné. Přesto soud tento důkaz neprovedl, protože podle něj bylo dostatečně prokázáno ostatními důkazy, že prvoinstanční rozhodnutí bylo správné,“ uvedla předsedkyně senátu JUDr. Hana Tichá.

Tu k rozvedení Rychtářových přiměla i nahrávka rozhovoru Josefa Rychtáře s redaktorem Super.cz, v kterém muž svou ženu vulgárně napadal. „Je nesporné, že došlo k vzájemnému odcizení,“ uvedla.

A co na rozvod říká Rychtářová, které z tváře již zmizely modřiny, jež údajně utrpěla po nedávném útoku svého bývalého muže? „Nemám chuť komentovat své soukromí. Naši rodinu vystavoval médiím Josef, já to nemám zapotřebí. Nejásám, neslavím, beru to v klidu. Až rozsudek nabude právní moci, budu pro něj už jen osobou vzdálenou, nikoliv blízkou,“ sdělila Super.cz.

Paradoxní je, že nebýt toho, že si Josef Rychtář tolik věřil a odmítl si vzít advokáta, mohl rozvod dál protahovat a doufat, že svou ženu ještě přesvědčí, aby žádost stáhla. „Stačilo, aby do dopisu uvedl, že žádá o odročení. Soud by se tím jistě zabýval, on tak ale neučinil,“ řekla nám právnička Rychtářové JUDr. Věra Sedloňová, přes kterou musí Rychtář coby hlavní viník rozvodu zaplatit své ženě náklady řízení.

„Nebudu se k tomu vyjadřovat. Bez komentáře! Na shledanou,“ uvedl jen stručně Rychtář.

Reklama

Další články

Načítám