Hlavní obsah
Článek

Muzikáloví fanoušci se dočkají svého svátku. Hudební režisér a dirigent Ota Balage představil nový hudební projekt, který je sestaven z deseti samostatných koncertů. Díky projektu Ota Balage & Symfonický orchestr uvádí Andrew Lloyd Webbera se na jednom pódiu sejdou hvězdy českého hudebního nebe, jako je zpěvačka Bára Basiková (61), zpěvák Dan Bárta, Vojtěch Dyk (38), Matěj Ruppert a další.

Pro Daniela Bártu nejsou muzikály Andrew Lloyd Webbera žádnou novinkou. Začínal rolí Jidáše v muzikálu Jesus Christ Superstar, ale později si zahrál i hlavní roli v muzikálu Evita. V projektu Oty Balage se ale představí v roli Ježíše.

„V Jesus Christ Superstar jsem roli měl jasnou, protože jsem si Jidáše kdysi vybral, nebo mi spíš zůstal. Kamil Střihavka totiž Ježíše hrál tak, že nemělo cenu se nějak točit. Mně bylo v té době dvaadvacet let, a přece jenom o deset let starší chlápek zahraje tu řízenou sebevraždu tak, že mu po další dva tisíce let bude věřit polovina lidstva. V té době jsem ještě vůbec netušil, v čem to spočívá. Dneska už to do jisté míry dokážu ztvárnit,“ řekl o svém partu Bárta.

Je zajímavé, že v úloze Jidáše Daniela Bártu nahradí výrazně mladší zpěvák Vojta Dyk. „S rolí Jidáše jsem se seznámil nedávno, v podstatě by se dalo říct, že dneska. Pro mě je to hlavně pěvecká výzva. Jsem rád, že si to můžu zkusit a zjistit, jak je ten Dan Bárta dobrý zpěvák. Protože je to prostě těžký,“ vysvětlil Dyk.

Všichni zúčastnění se už nemůžou dočkat koncertování. „Premiéru máme v pondělí 8. října v Divadle Hybernia od 19 hodin a hrát budeme převážně každé pondělí a úterý až do listopadu,“ uvedl Balage.

Reklama

Další články

Načítám