Hlavní obsah
Článek

Když zpěvačka Heidi Janků (61) hopsá na pódiu se svým hitem Když se načančám, působí jako diblík. Skrývá v sobě ale řadu hrůzných vzpomínek. V jedenácti letech jí zemřela na rakovinu maminka, vychovával ji otec, alkoholik. Alkoholu podlehl i její starší, nevlastní bratr. Oba tento démon zabil. Heidi, která nikdy neměla děti, zbyl jen manžel Ivo Pavlík, který je o třicet let starší než ona.

Smrt maminky přišla v době, kdy ji dospívající dívka nejvíc potřebovala. "Otec tu situaci nezvládal, přišly i konflikty mezi ním a bratrem," vzpomínala zpěvačka. Bratr, jehož měla její maminka za svobodna, začal také pít, což se mu stalo osudným. Když stopoval po odchodu z hospody, vzal ho opilý řidič, který vůz naboural. "Bratr zemřel," svěřila Janků. O tom, že skonal následkem přílišného popíjení i její otec, se dozvěděla až nějaký čas po jeho smrti. "Nestýkali jsme se," přiznala.

Svoji třináctou komnatu otevřela Heidi Janků před časem ve stejnojmenném pořadu České televize, nedávno se k ní vrátila i v pořadu Top Star magazín. Kromě rodinných potíží s alkoholem má ale ještě jeden velký problém. Většinu svého života bojuje s nevyléčitelnou nemocí. Je to chronický zánět tlustého střeva, ulcerózní kolitida. Ta jí často znepříjemňovala i vystupování. Nemoc totiž provázejí úporné bolesti břicha a průjmy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám