Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česko má svoji Kate Moss. Alespoň pro módní návrhářku Ivanu Mentlovou. Je jí modelka Greta Slezáková, jejíž jméno není ve světě modelingu neznámé. Čtyři roky působila v New Yorku, nyní devátým rokem v Paříži. Nafotila mj. titulní strany a editorialy zahraničních edicí Elle, Madame Figaro, Vogue, Harper's Bazaar, Marie Claire, Glamour. Stala se tváří reklamních kampaní parfémů Christian Dior a Salvatore Ferragamo, produktů značek Chanel, Guerlain, Vichy, L'Oréal, Palmer's, Chantelle, Anna Sui, Lee a mnoha dalších.

Nyní boduje také na českém poli. Stala se již podruhé tváří podzimní kolekce věhlasné módní návrhářky Ivany Mentlové. Návrhářka si spolupráci s Gretou nemůže vynachválit: „Má neuvěřitelné charisma. Je to krásná žena, síla její osobnosti se snoubí s energií mých modelů. Pro mne je to česká Kate Moss," vysvětlila Mentlová.

Focení probíhalo v prostorách pražského metra. Lokalitu si fotograf Matúš Tóth vybral osobně. „Focení za plného provozu bylo pochopitelně složitější, není takový klid na práci, vyvažuje to však atmosféra. Prolínání undergroundu a luxusních modelů vytváří fascinující kontrast, syrovost prostředí se zase kloubí s přírodními materiály, s nimiž Ivana pracuje," upřesnil fotograf.

„Moje první fotky v New Yorku vznikaly právě v metru, tehdy jsem ale musela předvádět skoro akrobatické kousky, visela jsem třeba hlavou dolů,“ vzpomíná s úsměvem Greta Slezáková, která si momentálně užívá mateřských povinností.

V nejnovější kolekci Ivana Mentlová tradičně klade důraz na zpracování kvalitních materiálů, skvěle padnoucí střihy a nadčasový design, přednost mají přírodní tóny, tlumené barvy. „Kampaň podzim a zima 2012 se nese v duchu 70. let, je inspirovaná prvky rocku, hippie, boho stylu až po moderní punk. Barevné kožešinové vesty a peleríny z norka, berana, mongolské či argentinské lišky doplňují dlouhé plisované sukně a večerní šaty z transparentního hedvábí či úzké kožené kalhoty, nechybí kožené bundy volnějšího střihu a košile,“ dodala Mentlová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám