Hlavní obsah
Článek

Focení s dětmi bývá pro všechny zúčastněné vždy velmi fyzicky a psychicky náročné. Nejinak tomu bylo i při práci na kalendáři, který se připravuje pro osvětovou kampaň zabývající se konzumací zdravé šunky.

Na focení měly své děti Romana Jákl Vítová (46) a Alice Bendová (50). Druhá jmenovaná kráska se přesvědčila o tom, že i její syn Vašek a dcera Alička mají svou hlavu. Při focení často docházelo k napjatým okamžikům. Vždy alespoň jedno dítě “stávkovalo“, dívalo se jinam, nechtělo se usmívat, nechtělo ochutnávat šunku, stoupnout si, sednout si, obléknout si tričko, zout boty. V tomto pravidelném rytmu se navíc všechny děti střídaly. Celý štáb tak dělal kašpárky, volal na ně, co mají dělat, bučel, mečel, mňoukal, štěkal i chrochtal a děti samozřejmě dělaly vše úplně obráceně.

„Asi ze mě bude Herodes,“ ozvalo se s nadsázkou ze štábu. „Na focení s dětmi si, prosím, příště vezměte dětského psychologa," volal na ostatní účastníky jindy trpělivý fotograf Jaroslav Urban. Při představě, že za čas se bude fotit pokračování, už tak stoicky klidný nebyl.

Faktem je, že děti konzumovaly statečně šunku několik hodin a nakonec musely své maminky, které pracovaly až do pozdního večera, opustit. Pro Bendovou to byl sice velmi náročný den, ale herečka byla ráda, že s použitím svých ratolestí aspoň posloužila dobré věci. „Proti této šunce pro děti nemám opravdu vůbec nic. Je to šunka, která je hlídaná a nejsou v ní skoro žádná ‘éčka‘, takže ji dětem klidně dám a ráda si na ní pochutnám s nimi. Svým dětem se snažím vařit zdravě, a proto se vůbec nebráním jim šunku pravidelně nabízet. Jsem tu ale i proto, abych podpořila tenhle způsob charity, jelikož je mi to celkem blízké,“ přiznává Alice.

Reklama

Další články

Načítám