Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Lady Gaga (38) nepovažuje papežův útok na manželství homosexuálů, které hodlají francouzští zákonodárci zavést ve své zemi, za významný. Hlava katolické církve je podle americké zpěvačky irelevantní a zákon určitě začne platit, takže její milovaní gayové a lesbičky se budou moci ve Francii brát a mít stejná manželská práva jako heterosexuální dvojice.

„Manželství a rodina jsou instituce, které musejí být propagovány a chráněny od jakékoli možné závadné interpretace jejich přirozené povahy, protože cokoli je škodlivé pro ně, je škodlivé pro společnost samotnou,“ prohlásil papež v pátek ve Francii na setkání s dvaatřiceti biskupy.

„Myslím, že manželství gayů bude platit. Musí. Nejsme si rovni, lidsky, pokud nám není dovoleno svobodně milovat jeden druhého,“ uvedla Gaga v interview pro rozhlasovou stanici Europe 1.

A na otázku, co přímo soudí o papežových výrocích, zpěvačka prohlásila: „Co si papež myslí o homosexualitě, není pro svět nijak důležité. Je to podstatné pro lidi, co mají papeže rádi a poslouchají ho. Není to ale názor všech nábožensky založených lidí.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám