Hlavní obsah
Článek

Aktuálně jeden z našich nejúspěšnějších sportovců je sympatický, sexy, bohatý, bez přítelkyně a s dobrým srdcem. Místo aby lovil mezi půvabnými modelkami, účastní se po boku svých kolegů z ASC Dukla běžeckého seriálu RunTour. Takhle by se dal popsat olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, který je po svém návratu z Londýna opravdu na roztrhání.

„Jsem rád, že jsem se mohl běhu zúčastnit. Musím se ale přiznat, že teď po olympiádě mám nařízený volnější program, proto jsem s ostatními nezávodil, ale přišel jsem se proběhnout v rámci tréninku. Mám rád hromadné běhy, ale nejčastěji běhám bohužel sám v lesoparku. Takže pokud bude mít někdo zájem, může se se mnou každý den potkat ve Stromovce,“ smál se David Svoboda.

Olympionik je v současné době bez přítelkyně a tento fakt s nadšením ocenila herečka Patricie Soukupová, která se s kolegy ze seriálu Cesty domů rovněž účastnila závodu. Sedmnáctiletá herečka, která hraje v primáckém seriálu dceru svého skutečného otce Pavla Soukupa, byla na první pohled ze švarného pětibojaře unesená. Možná právě proto doběhla náročný závod a skončila se skvělým časem necelých dvacet osm minut.

„Závodu jsem se nebála, běhám na páse v posilovně a třeba na soustředění s taekwondem jsem běhala v Krkonoších po kopcích. Jinak na konzervatoři, kterou studuju, mám pohybu taky dost. Akrobacii, různé druhy tance. Na tanec chodím i mimo a dělám i balet,“ vypočítávala Patricie. Po absolvování běhu na Patricii čekala příjemná odměna, kdy se jí Svoboda vlastnoručně podepsal na bříško.

Běžecký závod RunTour pořádaný známým českým pojišťovacím ústavem má charitativní rozměr. Vybrané peníze ze startovného budou předány 14. října při poslední etapě na pražské Ladronce do rukou tiskové mluvčí nemocnice Motol Pavlíny Dankové (60). „Peníze poputují Dětskému kardiocentru, které se zabývá především diagnostikou a léčbou vrozených a získaných onemocnění srdce a velkých cév. Cílem bylo vybrat ze všech sedmi závodů tři sta tisíc korun. Nyní jsme za polovinou a už máme o sto tisíc více. Mám z toho obrovskou radost a chtěla bych poděkovat všem, kteří celý projekt podpořili svou účastí, anebo ještě i podpoří,“ dodala Danková.

Reklama

Další články

Načítám