Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krásná herečka Kristýna Janáčková doslova zbledla hrůzou. Když viděla ve scénáři seriálu Cesty domů u své role pád ze Štěchovického mostu, před očima měla temno. Naštěstí jí produkce našla kaskadérku. Přesto musela přelézt zábradlí a pod nohama měla osmimetrovou hloubku. Kristýna má velký strach z výšek, a tak musela překonávat pořádné závratě.

Podle scénáře měla stát na úzké římse nad propastí, jednou rukou se pak pustit a naznačit opilecké zavrávorání, kvůli kterému ztratí rovnováhu a spadne. Herečku celou dobu jistili dva kaskadéři. „Jištění měla schované pod kostýmem a když jsme nebyli v záběru, jeden z nás ji ještě přidržoval za nohy nebo držel za paži, jen pro její lepší pocit,“ vysvětlil kaskadér Jiří Kuba.

„Natáčení tohoto obrazu jsem se bála, protože mívám závratě. Ale myslela jsem, že to bude mnohem horší. Když už jsem za tím zábradlím stála nějakou dobu, začínala jsem si zvykat. Dokonce jsem ani neměla problém se jednou rukou pustit a zavrávorat a naznačit úkrok do té propasti. Ta moje Eva chce skočit z nešťastné lásky. A vůbec přitom neřeší, co bude s jejím pětiletým synem. Být na jejím místě, situaci bych tak radikálně určitě neřešila. A sama za sebe už vůbec ne,“ prozradila Kristýna.

Do vody místo Kristýny skočila kaskadérka Tereza. „Já už mám za sebou zhruba třicet podobných skoků, i do dvojnásobné hloubky, ale před kamerou jsem skákala poprvé. Strach jsem neměla, to nesmím, mohla bych udělat nějakou chybu, ale měla jsem velký respekt, ten je naopak potřeba,“ dodala mladá kaskadérka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám