Hlavní obsah
Článek

Celeste Buckingham žije svůj americký sen. Na jeho počátku přitom byla zdrcující kritika během jednoho z castingových kol druhé řady ČeskoSlovenské Superstar, do jejíhož finále sice k velkému překvapení skeptické poroty postoupila, záhy však byla vyřazena a zapomenuta jako desítky dalších více či méně talentovaných finalistů. Ovšem ne na dlouho.

Na přední příčky hitparád ji katapultoval už pilotní singl Nobody Knows a druhý song z debutu Don´t Look Back, energická skladba Run Run Run, kterou složila spolu se svými producenty Martinem Šrámkem a Andrejem Hruškou, se postaral doslova o senzaci.

Teprve sedmnáctiletá brunetka je od května nejhranější zpěvačkou českého a slovenského rozhlasového éteru. A nyní také jedinou ženskou interpretkou nominovanou na MTV EMA 2012 v kategorii Best Czech/Slovak Act. Fenomenální show nejlepší hudební televize na světě, během níž budou rozdány ceny nejoblíbenějším evropským umělcům, se uskuteční v německém Frankfurtu v neděli 11. listopadu 2012.

„Jsem nadšená z toho, že jsem byla nominovaná na prestižní cenu MTV a moc to pro mě znamená. Posledních pár měsíců je pro mě jako sen, který se stal skutečností. Za to vděčím svým fanouškům, jim patří velký dík,“ prozradila své bezprostřední pocity po odtajnění nominací Celeste. Ta aktuálně dokončuje svůj další klip k nové písni Never Be You, jehož premiéra je plánována na přelom září a října.

A kdo je vlastně tato zpěvačka? Celeste Rizvana Buckingham se narodila 3. května 1995 v Curychu švýcarské matce a americkému otci, v žilách jí ale koluje po prarodičích také íránská, irská, anglická a ruská krev. Multikulturní prostředí, ve kterém vyrůstala, ovlivnilo nejen její zájmy, ale odráží se i v její tvorbě. Hudbě propadla v útlém věku, své první vystoupení na veřejnosti absolvovala již ve třech letech, kdy přerušila probíhající koncert, vyžádala si mikrofon a konsternovanou kapelu poprosila o hudební doprovod. Ve dvanácti začala sama psát texty, jedna z jejích prvních písní je Blue Guitar. V současnosti žije střídavě v Bratislavě a v USA. Hovoří plynně čtyřmi jazyky a byla přijata na dvě nejprestižnější hudební školy v USA - Berklee College of Music v Bostonu a Belmont University v Nashvillu. Na posledně jmenovanou v září letošního roku také nastoupila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám