Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Křehká stařenka na obrázku je ve skutečnosti jedna mladá herečka známá například ze seriálů Soukromé pasti nebo Ordinace v růžové zahradě 2. Nedávno byla v rámci natáčení sociálního experimentu v pražském metru namaskována a oblečena do šatů seniorky.

Třiatřicetiletá okatá herečka Jana Stryková v převleku za starou dámu měla zjistit, jak se k ní budou lidé v Praze chovat. Svou novou a poněkud neobvyklou roli zvládla dobře, ale jednoduché to nebylo. Belhala na příkrých schodech a lidé ji často míjeli bez pomoci.

„Starý člověk se cítí zmenšený vůči svému okolí. Jeho shrbená postava vnímá tlak spěchajících lidí, rychle se pohybující nohy okolních chodců a těžce překonatelné schody. Stáří, to je izolace a osamocení," přiznává herečka, která se zúčastnila charitativního projektu Máš to za pár bez nároku na honorář.

„Teď jsem si to vyzkoušela a uvědomila jsem si tu hrůzu a ten klaustrofobický pocit ještě víc,“ svěřila se Stryková po absolvování procházky ve vestibulu stanice metra Muzeum.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám