Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak o téhle kapele nejspíš ještě hodně uslyšíme. Čtyřčlenná pop-rocková skupina Memphis, která pochází z Hradce Králové, boduje v rádiích se svým aktuálním hitem Sunshine. A podle ohlasů se jejich fanouškovská základna rozrůstá každým dnem.

Sympatická parta spolu koncertuje a tvoří již od roku 2005. V minulosti o sobě dali vědět písní The One, která jim otevřela dveře k vystupování na velkých festivalech v Česku (United Islands of Prague, Majáles, Votvírák a další). Příprava debutového alba ovšem přichází na pořad dne až tento rok.

Skladba Sunshine, která od půlky léta rozjasnila rádiový éter, už sbírá pozitivní ohlasy i díky svému videoklipu.

“Text písně je věnovaný slečně z mého života. Když přišlo na natáčení videoklipu, chtěli jsme vyjádřit hlavně pocity a to, jak se cítíte, když je vám s někým dobře. Předem jsem se sešel s herečkou a vysvětloval, že bychom se k sobě měli chovat jako zamilovaný pár, hodně zvláštně koukala, jestli si dělám srandu a zkouším ji pozvat na rande, nebo to myslím vážně,” říká o klipu zpěvák Honza.

V repertoáru kapely Memphis najdeme jak balady, tak songy s chytlavou melodií podpořené kytarovými riffy a údernou rytmikou. I přes svou relativně krátkou existenci zaznamenala kapela Memphis mnoho úspěchů: odnesla si vítězství v soutěži Eurofestival 2011, dále v soutěži Hudbou proti nudě 2010, na Karvinském Woodstocku 2009 či v soutěži Pro-rock 2008.

Reklama

Další články

Načítám