Hlavní obsah
Článek

Malá holčička, kterou v náruči drží její bratr, se ve své branži drží na vrcholu už několik desítek let, což je něco, po čem vždy toužila. Kvůli tomu, aby mohla budovat skvělou kariéru, se dokonce rozhodla vzdát se očekávaného dítěte. Muž, jemuž dala před dvaceti lety manželský slib, je o tři desítky roků starší. Tušíte, o kom je řeč?

Z miminka na fotce vyrostla zpěvačka Heidi Janků (61). I když jí to věří jen málokdo, narodila se před padesáti lety, 23. listopadu 1962. Pochází z muzikantské rodiny, kde na hudební nástroj hráli oba rodiče, matka na violoncello, otec na dechové nástroje. Ona sama ovládá hru na klavír. Od první třídy navštěvovala Lidušku, v sedmé třídě začala zpívat a tancovat ve folklórním sboru. Tehdy také vznikly její první nahrávky. Později své jméno spojila s kapelou Proměny. Před maturitou se zúčastnila konkurzu na zpěvačku, který pořádal Pavel Novák, ten vyhrála a začala zpívat profesionálně.

Na jednom z vystoupení v roce 1982 si ji vyhlédl muzikant Ivo Pavlík a oslovil ji s nabídkou, zda by nechtěla zkusit sólovou dráhu. Od té doby spolu nejen pracují, ale také žijí. Jejich láska nebyla nikdy korunovaná dítětem. Když Heidi ve svých 24 letech zjistila, že je těhotná, dala přednost rozjíždějící se kariéře a podstoupila interrupci. Děti pak už neměli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám