Hlavní obsah
Článek

Představitelka hlavní hrdinky z nejhezčí české pohádky Tři oříšky pro Popelku Libuše Šafránková (†68) se po letech vrací na televizní obrazovku! Podle důvěryhodných zdrojů z pražského Barrandova totiž dostala od televize Nova lukrativní nabídku na ztvárnění jedné z hlavních postav nové seriálové ságy typu Pojišťovny štěstí. "Jednání s paní Libuškou jsou na dobré cestě. Všichni na Nově se těší, že snad budou moci spolupracovat s jednou z největších českých hereček," prozradily Super.cz zdroje z Novy.

I když lidé z Novy varují, že stále ještě není podepsaná smlouva a vše se ještě může změnit, dodávají, že jednání již pokročila. Proto všichni věří, že už brzy bude ruka v rukávě a Šafránkové se díky velké roli na nejsledovanějším českém kanále dostane opět takové popularity, jakou si zaslouží. A také fantastického honoráře. Herečka by jen za první řadu seriálu inkasovala milióny.

"Seriál bude patřit k významným oporám nováckého vysílání. Všichni doufáme, že půjde o stejně velkou televizní událost, jakou kdysi byla Pojišťovna štěstí. A paní Šafránková by v tomto seriálu měla dostat skutečně velmi významnou roli," pokračuje zdroj z televize.

Nova je tradičně tajemná jako hrad v Karpatech. Informace o angažmá Libušky Šafránkové v novém seriálu však oficiálně nevyvrací.  "Obecně mohu říci, že standardně vyjednáváme v průběhu celého roku s různými českými herci a herečkami napříč celým spektrem, ať už s našimi stávajícími spolupracovníky nebo s těmi, kteří s televizí Novou ještě nespolupracovali. Oslovujeme je ke spolupráci na různých projektech, které vyvíjíme a připravujeme do vysílání. Podrobnosti o těchto jednáních sdělujeme veřejnosti vždy až ve chvíli, kdy se s některým z těchto herců a hereček dohodneme," sdělila tisková mluvčí Novy Michaela Fričová. Sama herečka neodpovídala na esemesky a nezvedala telefon.

Pokud Šafránková nakonec opravdu na nabídku Novy kývne, půjde o jednu z největších hereckých příležitostí jejího života. Vždyť i když se v nedávných letech v několika seriálech objevila (Poste Restante, Nemocnice na kraji města: Nové osudy, Náves, Četnické humoresky), většinou šlo jen o "štěky". Poslední velkou příležitost Šafránková dostala již před devatenácti roky v seriálu Náhrdelník, ve kterém hrála po boku svého manžela Josefa Abrháma.

Libuška Šafránková o sobě posledních několik let nedávala prakticky vědět. Onemocněla tajemnou vážnou chorobou, kvůli které se na rok muselo přerušit natáčení pohádky České televize Kouzelná tetička Valentýna (běžela o Vánocích). Letos na jaře se po dlouhé době ukázala při představení audioknihy, na kterou načetla klasickou Babičku Boženy Němcové. Spolu s manželem také namluvila komentář k dokumentu Matěje Mináče Nickyho rodina. Ten vypráví o dětech zachráněných během druhé světové války Angličanem Nicholasem Wintonem. Jinak se ale na veřejnosti prakticky neobjevuje, vyhýbá se i večírkům.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám