Hlavní obsah
Článek

O manželstvích nedávno zesnulého Radoslava Brzobohatého (†79) s herečkami Jarmilou Kolářovou (79), Jiřinou Bohdalovou (92) a Hanou Gregorovou (60) je poměrně dost známo. Málokdo ale ví, že hercova první studentská láska se spolužačkou z gymnázia Svatavou Macháčkovou skončila tragicky.

„Sáhla si na život,“ prozradil týdeníku Šíp její bývalý spolužák Jiří Bětuňák a jedním dechem dodal: „Mezi nimi to byla taková ta klasická studentská láska, ale dlouho to netrvalo, i když si spolu rozuměli.“

Vrstevník herecké legendy je přesvědčený, že k tragickému úmrtí Macháčkové došlo až po studiích, kdy spolu milenci už dva roky nic neměli. Svatavě se prý stalo osudným manželství, které kvůli mužově nevěře nefungovalo. „Byla v tom vztahu dost nešťastná a já vám i můžu říct proč. Ten její si našel nějakou jinou ženu,“ prozrazuje Bětuňák. Jelikož se Macháčková neuměla s nevěrou svého muže vyrovnat, upnula se opět na Brzobohatého a toužila se své první lásce s problémy svěřit. Nejdříve kontaktovala hercovu maminku, ale než se stihla spojit s Brzobohatým, tak své psychické stavy nezvládla a spáchala sebevraždu.

Brzobohatý si pak údajně dlouho vyčítal, že nepřijel domů na Moravu dříve a nezastihl svou první lásku ještě živou.

Reklama

Další články

Načítám