Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V tom, že jsou si psi a jejich páníčci a paničky něčím podobní, něco je. A to, i když si člověk svého psa ani nevybere. Příkladem je zpěvák Matěj Ruppert. Když s bullteriérem Tobiášem kráčejí po pražském Smíchově, vypadají skoro jako bratři.

"To je díky svalové hmotě. Já dost cvičím a Tobiáš to má v rase. Já si ho ale nevybral. Patřil mé přítelkyni Tereze a byli mu už tři roky, kdy mne přijal za pána. A musím říct, že už mě má radši než paničku," pochlubil se Super.cz Matěj.

Svoje pejsky, Katze a Kašpara, si prý nevybrala ani Marta Jandová (50). "Udělali na mě smutné oči a já neodolala. Jsem taková zachránkyně a myslím, že nejvíce jsme si podobní v tom, že chceme, aby nás měli všichni rádi," míní zpěvačka. Ale podle nás jsou ti tři stejní i v tom, že jsou hodně aktivní a neposedí na jednom místě. Také je třikrát až čtyřikrát denně můžete potkat na pořádné procházce po pražské Grébovce.

Herečka Kateřina Herčíková si vybrala voříška Punťu, jehož maminka je čistokrevný westík a otec pouliční směs ras Otík. Punťa ale vypadá jako by skutečně k nějaké rase patřil a často se prý spletou i zvěrolékaři. „Punťa jezdí všude se mnou. Díky němu znám všechny parky a skoro všechny lesy. V divadle zná Punťa zase díky mně všechny hry, ve kterých hraju a na natáčení je v cateringu jako doma,“ vyprávěla manželka veterináře Jana Herčíka.

Plný statek zvířat má Martin Kraus, ale překvapivě také herečka a matka dvojčat Míša Maurerová. Ta sice na slavnostní otevření nového obchodu pro zvířata přišla bez psů, ale když vypočítala, co vše doma mají, zůstává rozum stát nad tím, jak to všechno zvládne.

„Běžně v rodinách po sobě dědí děti. U nás je to jinak, u nás dědí zvířátka po zvířátkách. Například obojky od psů následně používají králíci a nemůžeme si vynachválit i skvělý a pevný obojek, který nosí naši oslíci. Zatím jsem nesehnala obojek pouze pro kachny, ale když jsme učili chodit děti, občas jsme použili vodítko,“ pustila se do vyprávění Míša.

Reklama

Další články

Načítám