Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nečekané ukončení angažmá moderátora VIP zpráv Jiřího Pomejeho (†54), o němž jsme informovali jako první, vyvolává spousty otazníků. Herec, producent a moderátor měl ještě donedávna pevnou pozici, o jeho vyhazovu se nemluvilo ani omylem. Ten přišel ze dne na den. „Pohoršuje mě, že teď z Primy chodí lživé řeči o tom, že jsem alkoholik nebo že jsem měl nízkou sledovanost. Pravda je úplně někde jinde,“ zlobí se Pomeje. A existují zdroje, které dumají, zda ho nemohla zaříznout manželka Karla Gotta Ivana Gottová (48).

„Byli jsme domluveni, že se vyjádřím, až se sejdu s vedením Primy. Když na mě teď ale kydají špínu, aby nějak vysvětlili, proč mě najednou vyhazují, to se mi hrubě nelíbí. Čekal jsem leccos, ale dělat ze mě alkoholika, kterého nenávidí diváci, to už je moc. Proč by mi nedávno sami z vlastní iniciativy dávali kvůli mimořádné spokojenosti smlouvu na další rok za lepších podmínek, a to nejen finančních, když jsem jim tak vadil? Respektuju, že mě zničehonic přestali chtít mít v týmu, odejdu, ale každý si asi rozumně přebere, že ve skutečnosti za tím musí být nějaký jiný zájem,“ řekl Super.cz Jiří, který se ohrazuje i proti tomu, že by důvodem ukončení jeho působení ve VIP zprávách měla být nízká sledovanost, protože diváci dopředu nevědí, koho v pořadu večer uvidí.

Jeho odchod (vysílat bude už jen čtyřikrát) je skutečně podivný. Některé informace směřují k tomu, že za tím může přímo, či nepřímo být i Pomejeho kolegyně z VIP zpráv Ivana Gottová. „Je jasné, odkud vítr fouká. Rozhodně to nepochází z hlavy šéfky zpravodajství Jitky Obzinové. Rozhodnutí muselo přijít seshora a kdo zná poměry na Primě, ten dobře ví, že Ivanka s ním má opravdu nadstandardní vztahy. Navíc všichni ve VIP zprávách vědí, že Jiří nikdy nebyl jejím koněm, naopak, tvrdě ho kritizovala,“ tvrdí naši zpravodajové z televize.

Spekuluje se ale i o jiné verzi. „V Primě se změnilo vedení a někdo z něj zkrátka potřeboval uvolnit místo pro svého koně. Ať už jím bude favoritka na prázdnou moderátorskou židli VIPek Mahulena Bočanová, nebo někdo úplně jiný, o kom zatím ani netušíme. Jinak by však Jiřího nevykopli tak brzo po vylepšení jeho smlouvy,“ přemítají lidé blízcí velínu primáckého zpravodajství.

„To mi nepřísluší komentovat. Ať si to přebere každý sám v sobě,“ odmítl komentovat spekulace sám Pomeje. Na čí straně je pravda, se ale bohužel asi nikdy stoprocentně nedozvíme.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám