Hlavní obsah
Článek

Když herečku Andreu Kerestešovou (39) oslovili, aby se v představení v Jiráskově divadle v České Lípě zhostila role řádové sestry, ťukala si na čelo.

„Zpočátku jsem si myslela, že se na to nehodím, ale pak jsem o ní začala přemýšlet jako o reálné postavě a teď ji vnímám spíš jako ženu než jako jeptišku. Je v podstatě úplně jedno, jaké je naše povolání,“ říká Kerestešová.

Herečka, kterou proslavil retro seriál Vyprávěj, si užívá, že v divadle na chvíli zapomene na civilní herectví z televize a filmu, které nazývá "hraním přes skořápku", a může si dovolit se na divadelním jevišti pořádně odvázat. „Je to pro mě odreagování a taková citová záležitost. Jako když zařve lev na poušti,“ říká a jedním dechem dodává: „Každá zkušenost je k nezaplacení. Zkoušení v divadle mi pomohlo podívat se víc do sebe a taky se přestat bát a třeba naplno brečet, smát se nebo křičet. Tam se to totiž může,“ uvádí s úsměvem Andrea.

Slovenské krásce prý vůbec nevadí, že ji oslovilo mimopražské divadlo. Naopak tuto příležitost vítá s nadšením. „Je to krásný. Jezdíme do České Lípy s mojí kolegyní Petrou Skálovou hrozně starým autíčkem s nefunkčním rádiem a společnost nám dělá její pes. Tyhle cesty tryskáčem během bouře jsou nezapomenutelné,“ říká Andrea.

Divadelní premiéra hry Dekameron čeká Andreu Kerestešovou v Jiráskově divadle v České Lípě 21. září.

Reklama

Další články

Načítám