Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární český oštěpař a současný trenér hvězdné Báry Špotákové Jan Železný se živí nejen sportem, ale fušuje také do nákupu areálů a středisek. Ne vždy se mu ale investice vyplatila.

„Pan Železný vlastní rekreační středisko, které se nachází u krásného jezera Liptovská Mara. Jedná se o komplex rekreačních srubových domů,“ prozradila mluvčí Dukly Ivana Roháčková, podle které se tento projekt Železnému na rozdíl od toho předešlého povedl.

„Před lety se pokusil postavit sportovní areál v Mladé Boleslavi. Tehdy přišel o velké peníze,“ prozradila Roháčková. To ale Železného od dalších projektů neodradilo. „Když už člověk dostane přes hubu, nejlepší je to hned na začátku, aby pak mohl začít znovu. Baťa zbankrotoval třikrát a kde je dneska? Tím však neříkám, že já budu Baťa," myslí si Železný.

Nejlepší oštěpař všech dob propadl dřevostavbám, a dokonce zasedl i v porotě prestižní architektonické soutěže v rámci veletrhu Dřevostavby 2013, který se koná již od tohoto čtvrtka. Zatímco Železný byl za porotce laika, profesionály zastupovali například bývalá partnerka Jana Kaplického Eva Jiřičná nebo akademický architekt David Vávra.

Reklama

Další články

Načítám