Hlavní obsah
Článek

Vdova po Radoslavu Brzobohatém (†79) Hana Gregorová (71), která nám již dříve prozradila, že ošetřovatelé jejího umírajícího muže byli jak zpomalený film, je naprosto znechucená z toho, jak se nyní politické špičky České republiky snaží přiživit na smrti jejího manžela. „Na páteční Radkův pohřeb ať nikdo z nich nechodí!“ varovala papaláše předem přes Super.cz. A nejostřeji se pustila do prezidenta Václava Klause kvůli tomu, že prý má v plánu udělit jejímu muži in memoriam státní vyznamenání.

Pohřeb proběhne v pátek 21. září od dvanácti hodin ve strašnickém krematoriu a Hana Gregorová na něj zve všechny, kteří velkého herce Brzobohatého obdivovali. Vyjma politické elity.

„Lidi ho měli rádi a Radek by si to tak přál, aby se s ním přišli rozloučit. Ale v žádném případě si tam nepřeju mít nikoho z politiky. Právě jsem slyšela, že mu chtěl prezident (Václav Klaus) udělit vyznamenání. Ať si ho ale laskavě strčí někam. Několik let Radka lidé na ocenění navrhovali a vždy to bylo smeteno ze stolu, takže teď se mu na to člověk může zvysoka vykašlat,“ prozradila Gregorová našemu on-line deníku.

Čestnou výjimkou, jež je na poslední rozloučení s mužem, který zazářil ve filmech Ucho, Vrásky z lásky, Všichni dobří rodáci nebo seriálech F. L. Věk či Ulice a Vyprávěj, je kandidát na prezidenta Jan Fischer. „Tomu jsme fandili a zrovna dnes (v pátek – pozn. red.) měl přijít na oslavu Radkových narozenin. A chtěla bych, aby na pohřbu nechyběl. Ale jinak nikdo jiný z té oblasti,“ trvá na svém vdova.

Ta po středečním odvozu svého muže sanitkou do nemocnice netušila, že jej líbá a loučí se s ním naposled.

„Upřímně jsem si nemyslela, že to takhle dopadne. Vím, že doktoři jsou šikovní a navíc mě posádka záchranky vyslyšela a odvezla ho okamžitě do IKEMu. Naprosto mě ale konsternovalo, když mně deset minut po Radkově odjezdu volala nějaká netaktní k***a z jedné televize, že prý manžel leží v nemocnici a bojuje o život. To mě úplně skolilo. Nechápu, kde tu informaci vzala. Roztřásla jsem se a říkala si, že je to blbý. Ale pořád jsem měla naději. Byl to silný člověk, nenechal se nikdy ničím skolit,“ pláče Gregorová, kterou ale drží nad vodou řada pěkných vzpomínek na manžela. „Radek tu pro nás bude pořád,“ dodala s nadějí v hlase.

Reklama

Další články

Načítám