Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rozverná dívka na fotce se už odmalička chtěla stát herečkou. Ač hraje i v divadle, diváky nejvíc zaujala v jednom oblíbeném českém seriálu. Je manželkou známého muzikanta, se kterým vychovává svou dceru z předchozího vztahu. O její výhradní péči se s expartnerem několik let soudila. Jako mladá holka navíc prodělala závažnou nemoc. Poznali jste ji?

Ivana Jirešová (47) se narodila 15. července 1977 v Písku. Už od raného dětství snila o kariéře herečky, což se jí nakonec splnilo. Ve čtrnácti letech odešla do Prahy studovat konzervatoř. Po absolutoriu se opět stěhovala, tentokrát do Liberce, kde získala angažmá v Divadle F. X. Šaldy.

V Liberci si zahrála například v inscenacích Čechov na Jaltě, Ondina či muzikálech Kdyby tisíc klarinetů a Hello Dolly. Po třech letech z divadla odešla a diváci ji opět mohli vidět v Plzni, kde se objevila coby Lizy Doolittlová v muzikálu My Fair Lady. Jako čarodějnice Morgana se zaskvěla v muzikálovém představení Divadla Ta Fantastika Excalibur.

Do širšího povědomí diváků se dostala díky roli barmanky Lucie v seriálu Ordinace v růžové zahradě, což jí vyneslo cenu za Objev roku v anketě TýTý 2006. Nyní ji můžeme vidět například v pražském Divadle Palace.

V osmnácti letech prodělala rakovinu děložního čípku, kterou úspěšně překonala a dnes se věnuje prevenci a dobročinným akcím na podporu žen s touto nemocí.

„Uvědomila jsem si to až teď jako patronka proti rakovině děložního čípku, došlo mi, že to bylo hodně nebezpečný. V té době jsem si to ale vůbec neuvědomovala a neřešila jsem to, měla jsem nějaký svůj svět a šlo to úplně mimo mě,“ vzpomínala na tehdejší dobu v pořadu České televize 13. komnata Ivana Jirešová.

Herečka má s bývalým přítelem, novinářem Ondřejem Höppnerem, sedmiletou dceru Sofii, která je na základě soudního rozhodnutí vychovávaná ve čtrnáctidenní střídavé péči.

Prakticky od narození Sofie usilovala herečka o to, aby jí byla dcera svěřena do její péče. Se systémem střídavé péče se těžko vyrovnává.

Ještě loni v březnu nerespektovala soudní rozhodnutí, a tak si pro její dceru přišel domů soudní úředník, který ji předal otci, u kterého měla v rámci střídavé péře zrovna být. Nyní už střídavou péči respektuje a všechno probíhá bez problémů.

Jirešová v současnosti žije se zpěvákem a hudebníkem Viktorem Dykem, za kterého se provdala před čtyřmi lety. Bulvár loni spekuloval o údajné Dykově nevěře, manželsví však funguje i nadále.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám