Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tvář má tak nevinnou, že by ho snad pustili do nebe i s čertovským kopytem, přesto má za sebou docela dost divoké období života, kdy si jeho rodiče mysleli, že roste pro šibenici. Řeč je o herci Martinu Kavanovi. Jeho jméno možná čtenářům nic neříká, ale jedna z jeho rolí stoprocentně – Martin každý týden vystupuje na televizní obrazovce jako pošťák Ondra. „Dělal jsem hrozné průšvihy,“ vzpomněl si pro Super.cz na své rošťárny.

Kvůli Poště pro tebe často vyráží do terénu a hledá divákům jejich většinou ztracené příbuzné nebo kamarády. Kdekdo si myslí, že je jen televizní hvězdičkou a pracné hledání lidí je na produkci. „To je sice pravda, ale zase to není připravené tak, že bych vystoupil z auta, předal obálku a odjel zas pryč. Na místě často zjistíme, že ten člověk tam už pět let nebydlí. V tu chvíli přichází na řadu má detektivní práce, kdy chodím po sousedech, zjišťuju, kde ti lidé pracovali, jezdím po dalších městech a snažím se je najít,“ prozrazuje sympaťák Martin.

Díky svému detektivnímu čichu má často úspěch a instinkt mu pomohl častokrát i v životě. „Snad jsem se nikdy neztratil. Ani v životě. Když už jsem narazil na rozcestí, zatím jsem se vždy vydal správnou cestou. Kdo ví, jestli za deset let bude trnitá,“ prozradil nám pošťák Ondra. Před lety, když byl ještě na střední škole, měl ale velké potíže, které zaváněly životem plným potíží. „Nebyly to průšvihy, ale doslova pr****y. Revolt jsem si zažil bezpočet, několik desítek, a některé trvaly i léta. Vzpomínám si například na to, že jsem kradl. Tehdy mě za to vyrazili ze školy,“ přiznal Kavan s tím, že později se zklidnil.

A od třináctého července je z něj i pyšný táta holčičky jménem Mia. „Podruhé v životě jsem se zamiloval. Poprvé do své ženy, podruhé do dcery. A to je na tom to krásné,“ rozplýval se pošťák Ondra při našem povídání v den, kdy pomáhal při sbírce Světlušky, Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá nevidomým. Kromě Martina pomáhala nadaci například také krásná Tereza Voříšková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám