Hlavní obsah
Článek

Jestli pořadatelé nové hudební ankety Zlatý David, v jejímž druhém ročníku se nelichotivě pustili do Jitky Válkové či Ivety Bartošové, doufali, že někoho jen tak urazí, asi se jim to nepovedlo. Kapela aspirující na vítězství v hudebních anticenách se totiž netají tím, že si klidně výhru zaplatí. „Vítězství nám nesmí uniknout, už se na tom pracuje,“ tvrdí bez mrknutí oka Marcus Tran, kytarista Walda Gangu, jenž na Benátské noci pokořil i slavné Kabáty.

Členy kapely organizátoři nazvali „symboly uhulákaného bigboše, hudební gothaj a třískání půllitry do stolu na první dobu“. Jenže pánové jsou si sami sebou natolik jistí, že klidně tvrdí to, co by třeba u Českého slavíka vyvolalo celonárodní skandál.

„Vyhrajeme to. Koupit se dá všechno,“ říká se stoickým klidem zpěvák a lídr bandu Vláďa Šafránek. Partě sice nyní hrozí zadržení honorářů kvůli exekuci na člena Roberta Rosenberga, ale jak říká její basák Buřt alias Pavel Pásek, jako jediná kapela v republice se nestydí za to, že hraje pro prachy. „Kdybych chtěl dělat takzvaný umění, tak nejsem v týhle show, ale hraju na hoboj v České filharmonii. To je snad jasný,“ kroutí hlavou nad názorem organizátorů anticen Pásek, který je navíc hrdý, že je v jedné partě s Michalem Davidem, jenž dostal čočku za turné se symfonickým orchestrem.

„Úspěch se asi neodpouští. Loni jsem Michalovi produkoval beznadějně vyprodané megatour, a to asi někomu vadí,“ směje se Buřt.

O tom, že Walda gang diváky baví, svědčí prodejnost jejich desek, která jde do desetitisíců. „Máme narvaný sály a na letních festivalech na nás chodí mraky fanoušků. Je nám líto, že to organizátoři této ankety nikdy nezažili a nezažijou, pak by třeba nebyli tak zapšklí,“ směje se jeden z největších drsňáků kapely Jakub Mohamed Ali, který si prý jinak dává podobné hnidopichy k večeři s kečupem.

Walda Gang právě „stávkuje“, hrát začíná až od dubna. „Jsme asi nejlínější kapela na světě, přes zimu se nám nechce jezdit. Zájem je velkej, ale spoustě pořadatelů nemůžeme vyhovět, protože neděláme dva koncerty za den nebo mají malé pódium. A jsou regiony, kde bychom mohli hrát pětkrát měsíčně, jak nás žádají, ale to by se asi brzo přejedlo i nám,“ dodává k tomu jeden z nejmladších členů kapely Marcus Tran.

Reklama

Další články

Načítám