Hlavní obsah
Článek

Herecká legenda Radoslav Brzobohatý (†79), jenž náhle, patrně na selhání srdce, zesnul ve středu v nemocnici, pracoval do posledního dechu. „Ještě den před svým skonem s námi natáčel scény do seriálu Vyprávěj,“ potvrdil Super.cz producent seriálu Filip Bobiňski. Kdo ví, zda mu unavené tělo nevypovědělo službu právě kvůli vysílení z pracovního vytížení.

„Je to pro nás všechny smutná zpráva. Pan Brzobohatý byl starší, jeho zdravotní stav už byl samozřejmě horší. Pociťoval únavu, ale k žádné dramatické situaci, že by pro něj musela přijet sanitka, však během úterka nedošlo. Své obrazy dotočil,“ říká producent. Scenáristé se nyní ani netrápí tím, jak naloží s postavou zesnulého herce. „Je ironií osudu, že i jeho postava v seriálu končila. Také to souviselo s věkem. Zbývalo mu už jen pár natáčecích dnů. Paradoxně to seriál příliš nezasáhne. Nás tvůrce to ale lidsky zasáhlo velmi,“ uvedl Bobiňski.

Radoslav Brzobohatý se na place v úterý sešel s Ninou Divíškovou. „Byly to scény z období sametové revoluce. Podle scénáře se měli radovat z toho, že se spolu dožili pádu komunismu,“ dodává producent.

„Jsem tím velmi zaskočena. Bavili jsme se spolu, Radoslav byl v pohodě, zašli jsme spolu i na jídlo. I při loučení byl plný optimismu, těšil se, až se ve středu zase sejdeme na place,“ svěřila se prý Nina Divíšková kolegům na natáčení.

Česká televize vzhledem k úmrtí Brzobohatého ve středu na prvním programu mimořádně zařazuje od 20 hodin film Všichni dobří rodáci, o dvě hodiny později pak portrét herce z cyklu Neobyčejné životy.

Reklama

Další články

Načítám