Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednou z nejslavnějších rolí herce Radka Brzobohatého (†79), který nečekaně zemřel den před svými nedožitými 80. narozeninami na selhání srdce, je bezesporu role ministerského náměstka Ludvíka v trezorovém psychologickém dramatu Karla Kachyni Ucho.

V temném snímku si zahrál společně se svou tehdejší manželkou Jiřinou Bohdalovou (92), která v Uchu ztvárnila taktéž jeho manželku Annu.

Drama Ucho se celé odehrává během jedné noci. Poté, co se Ludvík a Anna vrací z večírku politických prominentů, kam Ludvík patří, začíná paranoidně nabývat podezření, že někdo cizí byl v jejich domě a zanechal tam štěnice, aby ho mohl odposlouchávat a kompromitovat.

V jedné z nejemotivnějších scén se mezi Ludvíkem a Annou strhne divoká hádka, během které se manželé poperou a Anna dokonce schytá několik krvavých šrámů. Tato scéna jistě patří k těm nejlepším, které Brzobohatý s Bohdalovou sehráli.

Brzobohatý byl s Bohdalovou ženatý, ale manželství zkrachovalo poté, co se herec zamiloval do Hany Gregorové. Zradu svého tehdejšího manžela nedokázala Bohdalová přes třicet let skousnout. Nabídky na společné natáčení nepřijímala a exmanžela ve společnosti ignorovala.

Režisér Jiří Adamec se je snažil dát dohromady v seriálu Pojišťovna štěstí, ale Brzobohatý tehdy roli odmítl.

Zlom nastal až loni, kdy se prominentní herecký pár po třiceti letech usmířil a společně si zahrál ve snímku režiséra Jiřího Stracha Vrásky z lásky. Brzobohatý si v komedii střihl roli stárnoucího bývalého učitele, Bohdalová pozapomenutou herečku. Společně se vydali na romantický výlet, který jim měl vrátit chuť do života. Další společný film už však bohužel nenatočí.

Reklama

Další články

Načítám