Hlavní obsah
Článek

Jsou to sotva dva měsíce, kdy v divadle Kalich při představení Robina Hooda selhala kladka, pomocí které se vznášel nad diváky představitel titulní role Jan Kříž. Naštěstí to on i diváci, na které spadl, odnesli jen pohmožděninami. Mohlo být ale hůř. A nyní se na podobném zařízení vznáší Monika Absolonová (47) v divadle Hybernia v muzikálu Mary Poppins.

Co na to Monika, nebojí se? "Nechci nikoho podceňovat ani přeceňovat, ale naše zařízení dělali Angličané, funguje jim to po celém světě, tak to snad dobře dopadne i tady," domnívá se Monika, která se v kostýmu tak trochu pohádkové chůvy vznáší snad deset metrů vysoko.

"Je jasné, že ze začátku jsem se trochu bála. Na premiéře to hlavně bylo poprvé, kdy pode mnou seděli diváci. Ale pak máte pocit jako na horské dráze. A počáteční nevolnost je překonána," vyprávěla s tím, že nepotřebovala ani žádný prášek. "Já bych si kynedril ani vzít nemohla. To bych celé představení prospala," smála se.

Pro Moniku byla tato role velmi náročná. A to hned ze dvou důvodů. "Sama jsem taková bláznivá a zrychlená a tady bylo zapotřebí, abych v sobě jako Mary Poppins dokázala najít vnitřní klid. A pak byl problém, že se mi ještě nikdy nestalo, že bych nastoupila do rozjetého představení, které se v jiném městě hraje už dva roky," vysvětlila.

Nedalo nám nezeptat se, jak vycházela s novými kolegy z Brna a zda ji nepokládali za nafoukanou zpěvačku z Prahy. "Zpočátku určitě, ale pak jsem je všechny upila," uzavřela se smíchem Monika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám