Hlavní obsah
Článek

Badmintonista Petr Koukal, muž, jenž před dvěma lety bojoval s rakovinou varlat a který se letos zúčastnil i letní olympiády v Londýně, udržuje opravdu hodně zajímavou korespondenci se svými fanoušky. A nejen s nimi. „Muži, kteří mají podobné problémy, jaké jsem měl já, se mě ptají na hustotu mého spermatu, na to, zda jsem měl během chemoterapie erekci, dostal jsem ale už i fotografii varlete,“ svěřil se Super.cz sympaťák Koukal.

Petr, jenž chodí s Lucií Šilhánovou, moderátorkou Evropy 2 je pro mnohé rakovinou postižené muže idolem. Ti díky médiím vědí, čím si sportovec prošel, a tak z něj tahají rady, jak si se zákeřnou chorobou poradit. Někdy jde o hodně kuriózní dotazy. „Nezlobím se na ně. Jsou v těžké situaci a trápí se. Když se mi to stalo, opravdu jsem neřešil, jaký bude mít chemoterapie vliv na mou potenci. Šlo mi o život, tak mě tohle netrápilo. Ale později, když už jsem nebyl v bezprostředním ohrožení života, jsem si takové otázky vlastně pokládal i já sám,“ chápe někdy velmi intimní otázky Petr.

„Chodí mi hodně mailů s příběhy lidí, kteří prožívají něco podobného. Ve velké většině se jedná o děkovné emaily, které jsou pro mě obrovsky motivující. Dostal jsem třeba i zprávu s fotkou rodiny, která mi děkovala za to, že díky mému příběhu šel manžel a tatínek do nemocnice na vyšetření. Naštěstí mu nádor našli také včas a přežil. Někdy je to však skutečně extrém. To když mi třeba člověk pošle fotku svého varlete. To není úplně standardní. Znovu ale opakuji, že ti lidé jsou v extrémní situaci a hledají pomocnou ruku kdekoliv,“ dodává s pochopením Koukal.

Toho jsme zastihli na akci nadace Rakovina – Věc veřejná, na níž se odměňovaly nejlepší příběhy lidí, kteří přišli do styku s rakovinou.

Související témata:
Varlata

Reklama

Další články

Načítám