Hlavní obsah
Článek

V Chicagu se rozhodli překročit tradici pojmenovávání ulic jmény slavných zesnulých. Překvapivě si půjčili jméno dosud žijící legendy televizní zábavy. Ulice v tomto illinoiském městě se jmenuje po Oprah Winfreyové. Rodačka z Mississippi, která zde tvoří svou veleslavnou show, je poctou dojatá.

Ulici Oprah Winfrey Way najdete na bývalé North Carpenter Avenue v Chicagu, odkud Oprah vysílala své veleúspěšné pořady, které jí vydělaly miliardy.

„To je zázrak uzavřeného kruhu, kdy malá barevná holka narozená v Kosciusku v Mississippi na červené prašné cestě dává jméno ulici v jednom z nejlepších měst světa, v Chicagu. Takže, děkuju! Je to lepší než Oscar nebo Emmy,“ vzkázala sedmapadesátiletá mediální magnátka.

„Není dost času a odpovídajících slov, která by dokázala popsat, co znamená vaše pětadvacetiletá dráha pro Chicago. Vaše přítomnost v Chicagu je pro město darem už poslední dvě desítky roků. Oprah Winfrey Show přitáhla pozornost celého světa do našeho města a také energii z ní plynoucí,“ uvedl primátor Richard Daley.

Reklama

Další články

Načítám