Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Zdeňka Žádníková Volencová (38) přivede zanedlouho na svět své už čtvrté dítko. Doma už mají s manželem tři holčičky - nejstarší Andrejku, prostřední Janičku a nejmladší Zuzanku. A do čtveřice by si herečka přála kupodivu zase holčičku.

Protože je Zdeňka přece jen starší maminkou, rozhodla se stejně jako u předchozích těhotenství podstoupit genetický test. Tentokrát ovšem nikoli z plodové vody, ale novou metodou, která se provádí pomocí odběru krve matky a u níž se neobjevuje žádné riziko spontánního potratu.

„Tohle je moje čtvrté miminko. Dvakrát jsem byla na odběru plodové vody. Protože jsem zvídavá maminka, tak jsem si o tom poměrně dost přečetla. Poprvé jsem to zvládla docela dobře, ale podruhé mě odběr hodně stresoval a řekla jsem si, že podobnou zkušenost, pokud to nebude nezbytně nutné, už nechci nikdy absolvovat. Navíc je zde i téměř jednoprocentní riziko potratu, což byl pro mě také jeden z rozhodujících faktorů,“ vysvětlila herečka.

„Moji ošetřující lékaři věděli, že mě poslední odběr plodové vody velice zneklidnil, a protože mi testy vyšly hraničně i vzhledem k mému věku, tak mi na genetice doporučili metodu Prenascan,“ dodala Zdeňka, která už se svého čtvrtého děťátka nemůže dočkat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám