Hlavní obsah
Článek

Poněkud nesourodá dvojice slavných se sešla před davem nadšených obdivovatelů ve Velké Bíteši. Na tamním, teď již legendárním chodníku slávy totiž dostali svoje zlaté hvězdy zlatá olympijská medailistka z Londýna, skifařka Mirka Knapková a král všech českých vodníků, vynikající komik a herec Josef Dvořák.

Pepa Dvořák má jako připomenutí jedné z jeho televizních rolí kuchaře na své hvězdě poznamenáno „kuřátko na 1000 způsobů“. Super.cz Dvořák prozradil, že není žádným gurmánem a speciality prý ani nevyhledává. „Jím, abych přežil. Mám rád českou kuchyni a sním prakticky všechno. Přednost dávám bramborovému salátu bez majonézy, řízku, ptáčkům a dalším podobným jídlům,“ prohlásil Josef Dvořák.

Zároveň přiznal, že mu dělá hodně dobře, že v Bíteši bude svoji hvězdu mít. „Jezdím do zdejšího penzionu právě kvůli domácí české kuchyni i pohodě už přes třicet let, znal jsem i původního majitele. Když zde zorganizoval první hvězdokladení jeho synovec Jiří Rauš, dělal jsem, že je mi to jedno. Ale nebylo! Tajně jsem doufal, že i já bych se mohl jednou ocitnout po boku Karla Gotta, Waldemara Matušky, Ivana Hlinky, Katky Neumannové a dalších. A vidíte, podařilo se. A dokonce budu ležet vedle tak slavné a úžasné osobnosti, jako je olympijská vítězka Mirka Knapková. A to jsem prosím vůbec nemusel ani trénovat,“ uvedl s humorem Josef Dvořák, kterého doprovázela manželka Jája.

Udělování hvězd, z nichž každá je unikátním kovoryteckým dílem, provázela celá řada dalších známých lidí. Byla zde Bára Štěpánová, na kytaru zahrál ministr Petr Bendl, kterého doprovázela jeho přítelkyně Petra Filipová, zazpíval i Roman Horký, nechyběl ani Petr Bende. Vše uváděl Martin Hrdinka, který se spoluautorem původně recesního nápadu, hoteliérem Jiřím Raušem na kladení dohlížel.

Skutečně zcela náhodou se zde na jídlo zastavil i další komik Luděk Sobota s manželkou Adrianou. „Při cestě z Břeclavi jsme se zde jako už mnohokrát zastavili na večeři a trochu mě ten dav zaskočil. Myslel jsem si, že je to kvůli mně. Ale Pepa si vzhledem ke svému věku hvězdu určitě zaslouží,“ neodpustil si zašpičkování na adresu kamaráda Sobota.

Reklama

Další články

Načítám