Hlavní obsah
Článek

Známý herec a moderátor Jan Budař (46) si vyzkoušel náročné sklářské řemeslo. Tuto sobotu se totiž tak jako každý rok konalo odlévání sošek pro slavnostní předávání filmových cen Český lev.

Když Jan Budař dorazil na místo a viděl, jak lehce jde odlévání skleněných sošek zkušeným sklářským mistrům, rozhodl se, že také přiloží ruku k dílu.

Vzápětí mu ale došlo, že to rozhodně není tak snadné, jak to vypadá. Už jen při samotném točení sklářské hmoty, která se připravovala na odlévání lva ve formě, se Jan parádně zapotil. „Tak zatočil jsem v životě se spoustou věcí, ale se lvem, to teda ještě ne!“ prohlásil Budař. Po prvním nevydařeném pokusu se ale herci podařilo neposlušného lva zkrotit a dát mu příslušnou formu.

Původní plán Petra Vachlera, který herci asistoval, a to sice převlečení herce do smokingu, bohužel nevyšel. Všichni byli natolik horliví k odlévání, že se na smoking ani nedostalo. A tak Budař sošky vyráběl za přítomnosti sklářů ve svých slušivých kostkovaných kalhotách a šedivé košili. Jak mu to šlo, se podívejte do naší fotogalerie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám