Hlavní obsah
Článek

Magazín Vanity Fair se jako první serióznější médium pustil do amerických scientologů kolem Toma Cruise (61). Proti sektě vynesl ve svém článku několik svědectví bývalých členů, kteří se s vedením rozešli ve zlém. Ti ve svých výpovědích tvrdí, že výběr partnerek hollywoodského herce řídí právě šéf scientologie a že například s Penélope Cruz se musel Tom Cruise rozejít proto, že se nehodlala vzdát buddhistické víry.

Se španělskou kolegyní randil Tom mezi manželstvími s Nicole Kidman a Katie Holmes. Ovšem Cruz v roce 2004 dostala náhle kopačky poté, co prý vedení scientologické církve rozhodlo, že je diletantkou, která odmítá opustit „nepřijatelný“ buddhismus.

Za rozchodem měl stát vůdce církve a Tomův blízký přítel David Miscavige, jenž označil Cruz za „diletantku“. Tvrdí to bývalý stoupenec sekty Marc Headle, který se svěřil magazínu Vanity Fair.

„To není tak, že musíte pouze být vstřícná ke svému manželovi, nesmíte ani v ničem vybočovat z řady podle scientologie. Nesmíte dělat nic, co se nelíbí scientologii, protože pak Tom Cruise začne šílet,“ tvrdí Headle na stránkách Vanity Fair.

„Nařčení a celá premisa článku Vanity Fair související s panem Miscavigem, církevním vůdcem scientologického náboženství, jsou naprosto nepodložené a nepravdivé a kategoricky popírané. Tvrzení a události připisované církvi jsou popřeny zcela,“ uvedl k článku mluvčí scientologické církve.

Právník zastupující Toma Cruise označil článek za dlouhý, nudný a nepravdivý, soudit se prý ale nebude.

Osmatřicetiletá Penélope je dnes šťastně vdaná za kolegu Javiera Bardema a mají spolu rok a půl starého syna Lea, jehož vychovávají v Madridu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám