Hlavní obsah
Článek

Pojďte vzpomínat! Nejslavnější americkou komedii Někdo to rád horké režiséra Billyho Wildera o dvou muzikantech, kteří se na útěku před gangstery převléknou za ženy a společně s dámskou kapelou vyrážejí na turné, kde zažijí ty nejbláznivější situace, viděl snad každý.

Řadou cen ověnčená komedie se stylově natáčela na černobílý materiál. Vy se nyní můžete pokochat rozkošnými propagačními barevnými fotografiemi i fotkami z filmu.

Neodolatelné herecké kreace zde předvádí Tony Curtis, Jack Lemmon a hvězdná Marilyn Monroe, která nebyla v kondici a působila kolegům i štábu nemalé problémy. Byla závislá na uklidňujících lécích. V době natáčení byla navíc těhotná s Arturem Millerem (o dítě krátce poté přišla), a tak přibírala na váze. Sama říkala, že v šatech, které navrhoval Ory Kelly, si připadá jako srandovní tlustá svině.

Jack Lemmon a Tony Curtis tak museli čekat každý den v podpatcích a ženských šatech, než se Marilyn dostaví, někdy i po několika hodinách, na plac. Nikdo později nevzpomínal na natáčení s nadšením. Tony Curtis po letech řekl, že líbat Marilyn bylo jako líbat Hitlera.

Film se stal kasovním trhákem a role Sugar nejlepší rolí Marilyn Monroe. V roce 1960 si za ni odnesla Zlatý glóbus jako nejlepší komediální a muzikálová herečka.

Reklama

Další články

Načítám