Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Klučík v náručí maminky patří k populárním českým bavičům, hercům a moderátorům. Od mládí trpěl depresemi, čtyřikrát se oženil a jeho současná manželka má na svém kontě řadu skandálů. Svůj hlas propůjčil slavným francouzským hercům a na svůj věk má úžasně vypracovanou postavu. Poznali jste ho?

Jiří Krampol (85) se narodil 11. července 1938 v Buštěhradě, ale celé dětství strávil na pražském Žižkově. Jeho otec trpěl od čtyřiadvaceti let těžkou formou roztroušené sklerózy, a tak starost o rodinu zůstala zejména na jeho matce. Vyučil se soustružníkem kovů a nějaký ten pátek pracoval jako údržbář. Nakonec v něm zvítězila láska k herectví a roku 1962 absolvoval DAMU a nastartoval svou úspěšnou hereckou kariéru.

Jiří Krampol je známý jako aktivní sportovec, který rád hraje tenis a cvičí v posilovně. Patří proto k hercům, kteří se na televizních obrazovkách a filmovém plátně často objevovali jako fyzicky zdatní, energičtí muži, drsňáci a frajeři. Zlatou érou Jiřího Krampola byla bezesporu 80. léta, kdy společně s Miloslavem Šimkem a později Uršulou Klukovou (82) vytvořil řadu nezapomenutelných povídek a scének.

Krampol se prosazoval nejen jako herec a bavič, ale i jako specialista na dabing. Po Janu Třískovi (†80) daboval Jeana-Paula Belmonda a po smrti Františka Filipovského si troufl i na Louise de Funèse.

V osobním životě zažil několik paradoxů. Jeho milovaná matka se sice nikdy nerozvedla, on se však oženil čtyřikrát. Celkem má čtyři syny, dva vlastní, kteří se s ním nestýkají a ani nenesou jeho jméno, a dva vyženěné, kteří ho berou jako svého otce. Jeho současná žena Hana Krampolová (†59), s níž se oženil roku 1993, je o třiadvacet let mladší. Dvakrát se těšili na společné dítě, ale nikdy to nevyšlo, což Jiří těžce nesl.

„Poprvé jsem o dítě přišla kvůli nemoci, podruhé jsem čekala holčičku, která se v sedmém měsíci narodila mrtvá. Jiří se tím trápil, ale nikde to neventiloval, že by to povídal kamarádům, trápili jsme se oba,“ vzpomínala v pořadu České televize 13. komnata Hana Krampolová.

Jiří Krampol není jen ten usměvavý bavič z pořadu Nikdo není dokonalý. Celý život se potýká s depresemi a před několika lety mu byl kvůli problémům se srdečním rytmem voperován kardiostimulátor. Letos v dubnu byl kvůli nahromaděnému stresu hospitalizován pro podezření na infarkt, ale ze zdravotních problémů se dokázal brzy zotavit.

V posledních letech se na stránkách bulváru často objevuje i jeho manželka, jež dokonce musela v lednu vyhledat pomoc psychiatra poté, co obvinila manžela z nevěry a praštila ho paličkou na maso. Propíraly se i její krádeže v několika obchodech a další neuvěřitelné incidenty.

Reklama

Další články

Načítám