Hlavní obsah
Článek

Už si málem oddechla, že je ze všeho ven. Avšak ani prezidentská milost rušící podmínku za zabití motocyklisty Jindřicha Rotrekla (†63) nezbavila Daru Rolins (51) povinnosti odškodnit pozůstalé. A těm přišel jen zlomek peněz, který podle rozsudku měli získat. „Jediná cesta, jak můžeme peníze dostat, je předat celý případ exekutorům,“ sdělil právník Rotreklových Karel Friml.

Advokát, který již před nedávnem naznačil, že Rolins dostala podivně nižší rozsudek krátce před amnestií, jako by jí někdo chtěl pomoci, ohledně peněz pro vdovu po zemřelém muži, pro jeho dcery a vnučku zesnulého, vysvětlil, že zatím přišlo jen 377 tisíc, dalších 617 tisíc korun ale zbývá doplatit.

Peníze šly z pojistky Dary, poslala je Česká pojišťovna, kterou překvapivě rozsudek nezajímal, a rozhodla se vyplatit pouze poníženou částku. V tuto chvíli je ale povinností odsouzené řidičky, aby se s pozůstalými vypořádala, a pak prý může zpětně, třeba i soudní cestou, nutit pojišťovnu, aby vše doplatila tak, jak má.

Friml prý třikrát Daru Rolins i její právní zástupkyni marně upomínal, aby zpěvačka splnila svou povinnost, proto nyní vidí jen jediné řešení. „Zbytek částky už můžeme vymáhat jen pomocí exekutorů, a ti nepůjdou po pojišťovně, která je právním subjektem, ale po paní Rolinsové. Ta je v rozsudku uvedena jako viník,“ uvedl v deníku Aha! advokát.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám