Hlavní obsah
Článek

Od osudné srážky vozu Dary Rolins (51) s motocyklistou Jindřichem Rotreklem uplynulo už dva a půl roku. Po celou dobu se zpěvačka hájila, že incident, při němž zemřel třiašedesátiletý muž, nezavinila. Verdikt soudu v polovině loňského roku nejprve zněl: podmínečný trest v délce 26 měsíců s tříletou zkušební dobou. Rolins se ale odvolala a její případ se dál projednával. V prosinci 2012 jí Městský soud v Praze trest snížil na 18 měsíců s dvouapůlletou zkušební dobou. Stalo se tak jen krátce před Klausovými amnestiemi. To se ale některým odborníkům zdá podivné.

Například advokát Karel Friml pro deník Aha! uvedl: „Soud jí snížit trest a za několik dnů přišla amnestie, a tím pádem ten její podmíněný trest odnětí svobody padl. Zůstal vlastně jenom zákaz řízení. To je velmi podivné.“

Není divu, že se nyní spekuluje, zda změna rozsudku nebyla Daře ušita na míru s vědomím, že se na ni za pár dní bude amnestie vztahovat.

„Odvolací zasedání u jinak přísného senátu městského soudu bylo zvláštní. Už jen nečekané rozhodnutí obžalovanou znovu vyslechnout. Sotva ale mohl soud po dvou a půl letech po nehodě čekat, že se dozví něco nového,“ objasňuje Friml a dodává, že v podstatě nezbyla jiná možnost, než zpěvačce trest zmírnit, jelikož znovu svou vinu popřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám