Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisérka jednoho z nejkultovnějších filmů všech dob Matrix Lana Wachowski (47) na vlastní kůži ví, co znamená narodit se ve špatném těle. Jako muž jménem Larry působila do roku 2002, poté si začala říkat Lana. Dnes je již spokojená jako žena a o své minulosti hovoří s až překvapivou otevřeností. Dřív prý třeba každé ráno chodila plavat a doufala, že ji spořádá k snídani žralok, nebo do ní udeří loď.

Wachowski podle svých slov prožívala trýznivé období, dokud svým rodičům nedokázala říct, že se ve skutečnosti cítí jako žena. Pro magazín New Yorker nyní prozradila: „Po mnoho let jsem nedokázala ani vyslovit slova jako transgender nebo transsexuál. Když jsem si to začínala připouštět, věděla jsem, že to budu muset říct svým rodičům, bratrovi a sestrám. Tento fakt byl pro mě terorem, kvůli kterému jsem spoustu dní nemohla usnout.“

V současnosti je Lana vdaná za svou druhou manželku, ale prošla si rovněž perným rozvodem se svou láskou z vysoké školy Theou Bloom, kterou v roce 2003 opustila kvůli blonďaté domině Ilse Strix. Bloom po Laně požadovala finanční vyrovnání v řádech miliónů dolarů, které vydělala na trilogii Matrix. Pikantní příběh ze života Wachowski byl dlouhou dobu živnou půdou i pro bulvár.

Reklama

Další články

Načítám