Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je jen krátce před svátkem svatého Valentýna, a tak nás zajímalo, jak to mají čeští známí muži s obdarováváním svých partnerek květinami. Zrovna se otevíralo nové květinářství, takže ten den je určitě potěšili. Ale jak to chodí jindy?

Nejvíce nás překvapil režisér Jiří Menzel (†82). "Já jsem na květiny barbar a ignorant. Nedávám je, stejně nevydrží. Radši dávám praktické dárky. Třeba mojí ženě jsem dal jako první dárek elektrický zubní kartáček. Aspoň si na mne každé ráno vzpomněla," zněla romantika podle Menzela.

Slavní muži to mají, co se květin týče, jednodušší, protože často doma jen předají kytice, které dostali od ctitelů a ctitelek. "Proto rád kupuju kytky v květináčích. Vanda z nich má největší radost, když dokvetou, přesadí je ven a máme je kolem domu celý rok," prozradil manžel Vandy Hybnerové, herec Saša Rašilov.

"Mně dávají kytky po koncertech a já pak předstírám, že jsem je koupil," odhalil svůj trik zpěvák Bohuš Matuš (50). "Ale občas koupím tulipány, protože je má moje přítelkyně nejraději," žehlil si to.

A co sportovci? "Jednou do měsíce manželce kytku koupím. Nejraději exotickou, aby jí to připomnělo krásné chvíle, které jsme strávili v Brazílii nebo v Karibiku. Ale k porodu dostala české luční kvítí," řekl Super.cz jachtař David Křížek, manžel bývalé Miss ČR Lucie Váchové, která opening květinářství u pražského Václavského náměstí moderovala.

Stylista Filip Vaněk (46) naopak od muže kytky dostává. A to od svého partnera. "Musí žehlit průšvihy, které dělá," smál se Filip.

Reklama

Další články

Načítám