Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příběh mladé britské dvojice z Manchesteru, ze které se zanedlouho stanou rodiče, může mnohým znít jako výmysl. Ve skutečnosti má ale i své lékařské odůvodnění. Pětadvacetiletá Amanda Bennett čeká miminko, ale totožné pocity jako ona zažívá i její stejně starý partner Mike Dowdall. Nejen, že jej bolí hlava, pálí žáha, má návaly horka, ranní nevolnosti, zvláštní chutě a je přecitlivělý, ale po pár týdnech těhotenství jeho partnerky začal ráno zvracet a nyní stále víc přibírá na váze. Jeho tělo totiž zadržuje vodu v oblasti břicha…

Amanda byla zpočátku naštvaná, že si Mike dělá z jejího požehnaného stavu jen legraci a paroduje to, jak se cítí ona. Když se však její partner začal ráno budit a běhal na toaletu zvracet a jeho břicho rostlo téměř stejnou rychlostí jako její, Amanda začala věřit.

Po návštěvě lékaře nakonec zjistili, že Mike prožívá takzvaný Couvade syndrom, který se projevuje kopírováním psychických i fyzických příznaků těhotenství jejich partnerek. Údajně jím trpí celá pětina nastávajících otců, ale Mike je i vzhledem k rostoucímu břichu extrémním případem. Syndrom se projevuje u mužů, kteří jsou se svou partnerkou velice blízce spříznění.

Samotná Amanda si přitom na oko stěžuje: „Okolí věnuje jeho ‚těhotenskému‘ břichu větší pozornost, než tomu mému.“

Přestože Mike byl vždy štíhlý a udržoval si postavu pravidelným cvičením v posilovně, dnes má již 13 kilogramů nahoře. „Zadržování vody v oblasti břicha pro mě bylo skutečným šokem. Musel jsem si nakoupit i větší oblečení. Je to šílené! Opravdu teď respektuji, čím si těhotné ženy procházejí,“ dodal uznale budoucí tatínek Mike, který bude mít stejně jako Amanda co shazovat...

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4519458/Im-pregnant-and-sos-my-boyfriend.html

Reklama

Další články

Načítám