Hlavní obsah
Článek

To, že přestala kvůli finančním problémům vysílat televize Pětka, se značně dotklo mnoha celebrit, které svoji tvář s touto stanicí spojily. Nejvíce dotčena je Iveta Bartošová (†48), na níž Pětka postavila své vysílání díky show Iveta živě. Zpěvačce mají dlužit horentních 800 tisíc korun.

"Iveta všechny závazky vyplývající ze smlouvy splnila, zaplaceno ale nedostala. Takže jí televize dluží kolem 800 tisíc korun. Dnes máme schůzku s právníkem a budeme projednávat podání žaloby na TV Pětka," řekl Aha! Ivetin partner Josef Rychtář (65). "Je mi líto i těch ostatních lidí, kteří měli dostat zaplaceno a nedostali," dodal.

Mezi ně patří mimo jiné Kateřina Kristelová (44) a Jan Antonín Duchoslav, kteří uváděli pořad Bulvárek, za nějž jim chybí na účtu po 150 tisících korunách. Duchoslavovi navíc ještě 100 tisíc za Iveta živě. O 300 tisíc korun měla podle Aha! přijít Alice Bendová (50), o 150 tisíc pak Eva Jurinová. Dluh od televize řeší i právní zástupce Mahuleny Bočanové (57).

I zaměstnanci bez hvězdné tváře jsou bez peněz. Pětka zredukovala stavy, z dvou set lidí, jež pro ni pracovali, zůstalo asi čtyřicet, kteří budou převeleni pod TV Metropol. "Dluží nám dvě výplaty, které nemají v úmyslu proplatit. Zaplatí jen těm, kteří zůstávají v TV Metropol," svěřil deníku bývalý zaměstnanec s tím, že mzda se pohybovala okolo čtyřiceti až padesáti tisíc korun měsíčně.

Reklama

Další články

Načítám