Hlavní obsah
Famous
Článek

Světově známý těhotný muž Thomas Beatie, jenž se narodil jako žena a podstoupil částečnou přeměnu pohlaví, prodělal nedávno další z operací a má penis. Stále si však nenechal odejmout z těla dělohu a vaječníky, takže může otěhotnět. První tři potomky odnosil v manželství s Nancy Beatie, když ale vztah krachl, našel si novou přítelkyni a hodlá s ní mít další dítě. Když neotěhotní ona, vezme to prý klidně počtvrté na sebe.

S Nancy žil Thomas v manželství téměř deset let. Ona po hysterektomii zůstala zcela neplodná, a tak se on rozhodl částečně zvrátit proces přeměny pohlaví a otěhotnět. Vyšlo to celkem třikrát a dnes má Beatie děti se jmény Austin, Jensen a Susan. Nancy propadla alkoholu a soud po rozvodu svěřil potomky do výlučné péče otci Thomasovi.

Beatie dnes žije s pečovatelkou Amber Nicholas. „Amber a já jsme naprosto zamilovaní. Moc rádi bychom spolu měli děti a už to také aktivně probíráme. Být těhotný byla ta nejúžasnější zkušenost, ale chceme oba, aby byla teď těhotná Amber. Myslím, že by bylo úžasné, kdybych si mohl těhotenství tentokrát užít skutečně jako otec,“ svěřil Thomas listu Sunday Mirror.

Beatie prodělal v USA hormonální léčbu a částečnou přeměnu pohlaví. Podle tamních zákonů ke změně pohlaví v rodném listu stačí razítko odborné poroty a započatá hormonální léčba. V Česku je podle zákonů možné změnit pohlaví v rodném listu až poté, co pacient prodělá operativní kastraci – vynětí varlat či vaječníků s dělohou. Proto v Česku žádný případ těhotného otce mít nemůžeme. Do vyoperování vaječníků a dělohy je transsexuální pacient stále oficiálně biologicky ženou. Beatie se v USA ale mohl stát mužem, i když mu zatím vaječníky a děloha zůstaly. Také proto jako muž mohl otěhotnět a zplodit děti. Jeho případ vzbudil velký rozruch, protože proti těhotenstvím byla většina amerických lékařů. Teď navíc Beatie prodělal další operace a nechal si plastickými chirurgy vymodelovat penis.

„Uvidíme, kdo z nás bude mít větší štěstí s těhotenstvím. Je také možné, že bychom byli těhotní oba dva najednou. Amber naznačila, že bychom se měli pokusit oba otěhotnět, a komu se to podaří první, ten si tím projde,“ dodal Beatie pro Sunday Mirror.

Reklama

Další články

Načítám