Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Roztomilá dívenka na fotce patří k populárním českým zpěvačkám. Už odmalička dabovala filmy, stepovala a zpívala v různých orchestrech. Patří k našim nejkrásnějším zpěvačkám a do povědomí posluchačů se dostala díky působení v jedné dívčí kapele. Její otec je známý český muzikant, který své dceři pomáhal rozjet pěveckou kariéru. Poznali jste ji?

Tereza Kerndlová (37) se narodila 6. října 1986 v Brně. Jejím otcem je známý jazzový a swingový zpěvák Laďa Kerndl, se kterým už od svých dvou a půl let cestovala na lodích po celé Evropě. Kerndl totiž na zaoceánských lodích působil jako hudebník a zpěvák.

Tereza se už odmala věnovala zpěvu a především stepu. Ve stepu se dokonce stala mnohonásobnou mistryní republiky. Úspěchy sklízela také na poli dabingu. V brněnském studiu Drak nadabovala přes 200 seriálů a filmů.

Od svých osmi let začala Kerndlová veřejně vystupovat se svým otcem a jeho orchestrem Jazz Friends, dále s orchestrem Gustava Broma a později i s orchestrem Felixe Slováčka a dalšími bigbandy.

Zlomový okamžik nastává pro talentovanou zpěvačku roku 2001, kdy začíná společně s Terezou Černochovou (40) a Helenou Zeťovou (43) zpívat ve skupině Black Milk. Holky získávají Českého slavíka v kategorii Objev roku a vydávají celkem dvě alba. Po čtyřech letech se Black Milk rozpadají a Tereza Kerndlová se rozhodla vydat na sólovou dráhu.

Na svém kontě má celkem čtyři desky: Orchidej, Have Some Fun, Retro a Schody z nebe. Roku 2008 vítězí v televizní pěvecké soutěži Eurosong a reprezentuje Českou republiku ve druhém semifinále Eurovize. Tereze se daří také v soukromém životě. Už devět let žije s o 16 let starším přítelem René Mayerem.

Reklama

Další články

Načítám